WWW.DOKTORANGOL.HU
A világ megismerhetõ - fedezze fel a világot!    
Bemutatkozom
Kapcsolatok
Árlista
  Bemutatkozom


Referenciáim és vélemények
Skype és MSN oktatás

Köszöntöm a weblapomon. Doktor Anita vagyok.

 

9 éves korom óta tanulok angolul. Angol Nyelvtanári Diplomámat 2006 júniusában szereztem. Már 9 éve oktatok céges és lakossági csoportokat illetve magánszemélyeket is.
 

Mind tanulási és tanítási tapasztalataimat egybevetve rájöttem, hogyan lehet az eltérő igényeket  a leghatékonyabban összhangba hozni. Diákként és tanárként is éreztem, hogy a különböző nyelvtanulási módszereket nem lehet szigorúan alkalmazni. Minden ember másként tanul, ezért az első és legfontosabb lépés az ön nyelvtanulási módszerének a feltérképezése, és ennek alapján; mintegy edzés tervet; a tanmenet összeállítása személyre szabva. Ez minden eddig ismert és elfogadott módszer rugalmas, gyakorlati egybeolvasztásával jön létre.
 

A második fontos szempont a megfelelő légkör megteremtése. Gyakran érezzük frusztráltnak magunkat egy hivatalos tanteremben ülve. Természetesen ezt is otthonosabbá lehet tenni, ha az emberben az idegen nyelven történő megszólalás miatt érzett gátlásossága eltűnik. Ebben különféle, a pszichológiában már sikeresen alkalmazott, memóriajavító tréningek, kötetlen beszélgetések; akár chatclubbok is; relaxációs feladatok és való életből kiragadott szituációs gyakorlatok segítenek.

Természetesen ezen a ponton túl elengedhetetlen a megfelelő nyelvtani elemek elsajátítása is. Ezeket nem a megszokott ún. „poroszos” módszerrel lehet a legkönnyebben elsajátítani. Miközben a tanuló megtanulja leküzdeni a megszólalás miatt érzett félelmeit, eközben tudat alatt; később persze tudatosan is; nyelvtani szerkezeteket sajátít el, amelyek későbbi gyakorlatorientált órák során újra előtérbe kerülnek, végül pedig akár egy életre is rögzülnek.
 

Segédanyagok terén is flexibilisekaz órák, hiszen nem egy adott könyv sémáját követve ragad le a mások által előírt haladási tempóban. Könyvek, fénymásolatok, nyelvtani, szókincsfejlesztő, beszédkészség javító és hivatalos írásos dokumentumok széles palettája áll rendelkezésemre. Képi, hanganyagok és filmek is segítik a tanulást.


Nyelvviszgára, érretségire, felvételire, szakdolgozatra készülőknek jó hír, hogy a manapság elfogadott összes nyelvvizsga próbatesztjével rendelkezem, alaptól a felsőfokig, állami és nemzetközi nyelvvizsgák is, illetve üzleti, kereskedelmi és számítástechnikai szaknyelvből is.

 

Céges tanfolyamok illetve VIP oktatás esetében elengedhetetlen manapság az angol nyelv ismerete. A külföldi ügyfelekkel történő hivatalos megbeszélések, kapcsolattartás miatt is, illetve új állás keresésénél a megfelelő önéletrajz és történő felkészülés és interjúramagabiztos fellépés is. Az üzleti életre vonatkozó nyelvi elemeket is könnyen el lehet sajátítani ezzel a módszerrel.

 

Önnek nincs más dolga csak folyamatosan részt venni az órákon!

 

Rohanó világunk egyik legfontosabb információhordozó és kapcsolattartó eszköze az internet. Munkából hazaérve már nem biztos, hogy van energiája ahhoz, hogy a város egy távoli pontjára elutazzon, és angol órákat vegyen. Ebben segít a világháló által kínált MSN és Skype rendszer, melynek segítségével akár otthon ülve is fejlődhet tudása szóban és írásban is.

  Design by Buratino    Fõoldal         Kapcsolat         Jogi nyilatkozat                                                                                   Copyright © 2007. www.doktorangol.hu